jump to navigation

{random} How are you today, Bugs Bunny? August 29, 2007

Posted by Catalin Zorzini in Animatie, film, radio.
Tags: , , ,
trackback

Inafara de copii obezi care danseaza cu ursuleti de plush, s-ar putea sa ai si surprize placute pe youtube. N-ar fi dragut daca viralul ar avea si alte criterii, in afara de funny, senzational si eventual sex?
Poate ar fi dragut, de exemplu, sa primim pe mail un link catre un clip cu tipul care a facut vocile pentru Bugs Bunny, Speedy Gonzales, Sylvester, Duffy Duck… cam 400 de personaje in total, cu toate ca pentru unii e de-ajuns sa afle de primul din lista.
Sa descoperi pe nepusa masa despre cea mai ascultata voce din lume, care apartine unui tip relativ necunsocut – Mel Blanc, pe care cunoscutii il alinta The Man with 1000 Voices. A fost (1908-1989) un fenomen: actor, muzician, comediant, om de radio, dar mai ales interpret pentru personaje de desene animate; a facut vocile pentru mai mult de 6.000 de episoade.
Dar cea mai frumoasa parte abia acum urmeaza: omul era atat de prins de universul desenelor aimate incat, prin ’60, cand un accident de masina l-a aruncat in coma, a putut fi trezit abia dupa trei saptamani, cand un doctor inspirat l-a intrebat “How are you today, Bugs Bunny?”, iar el a raspuns cu vocea personajului.
Clipul de mai sus e o bucata din emisiunea lui Letterman din ’82 in care Mel Blanc anunta lansarea unui lungmetraj Looney Toons. Daca v-a placut, uitati-va si la bucata cu Jack Benny.
Din cand in cand imi amintesc de animatiile transmise dupa revolutie, toate dublate de un domn, care facea voci pentru zeci de personaje, de la Macron 1 la Sandybell. Stie cineva despre cine e vorba?

Advertisements

Comments»

1. Di - September 15, 2007

Mihai Cabel! Am crescut cu vocile din desenele animate si cele de la Teleenciclopedia…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: